Vrijetijds mogelijkheden in Hattorf

Hattorf is omgeven van weilanden, velden, beekjes en bossen. Dit landschap nodigt uit tot sportive of minder inspannende wandelingen, fietstochten, mountainbiken en korte tochten met de paardekoets. Aangewezen routes voor wandelingen en fietsochten worden in een fiets- en wandelkaart duidelijk beschreven, verkrijgbaar bei het Fremdenverkehrsverein.

wandelingen in Hattorf, kaart

Karstwandelweg
 
De Hattorfer Oderparksee word omgeven door weiden en moerassen die het landschap geschikt maken voor vele recreatie-mogelijkheden, grotere of kleinere wandelingen door weilanden, velden en bossen zijn steeds weer en belevenis. Het meer nodigt uit tot roeien en surfen. In rustige hoekjes hebben sportvissers de mogelijkheid tot het uitoefenen van hun sport.
 
Wie Hattorf en zijn schitterende omgeving eens uit de lucht wil bekijken kan vanaf het vliegveld "Aue" een rondvlucht maken in een vliegtuig of een zweefvliegtuig van de luchtsportvereniging.

Luchtsportvereniging Aue/Hattorf
 
Wie nog meer meer aktiviteiten zoekt, vindt in Hattorf alles wat men van een recreatiegebiet mag verwachten. Een modern, verwarmd zwembad, een bowlingbaan, minigolfplaats op de camping "Oderbrücke" en een tennisplaats in het buurdorp Wulften (ca. 4 km).

zwembad

bowlingbaan "Bowlero"
 
Voor degenen die voor de geschiedenis van Hattorf interesse hebben is het dorpsmuseum Meierhof in de Steinstraße alsook de Wilhelm-Busch-Gedenkstätte achter de evangelische kerk een bezoek waard. De dichter en schilder Wilhelm Busch verbleef graag bij zijn neef pastoor Nöldeke en om Wilhelm Busch te eren werd er vor hem een gedenktafel opgemaakt.

dorpsmuseum Meierhof