Hartelijk welkom in
Hattorf am Harz
een door de overheid erkende recretie plaats

Hattorf am Harz - luchtfoto


Het dorp Hattorf am Harz is meer dan 1000 jaar oud en het ligt ca. 10km ten zuiden van de Harz in het niddelpunt van Duitsland. Al in het jaar 952 werd Hattorf officieel erkend als zelfstandige gemeente.
Op veel plaatsen rondom de kern van het dorp is het beeld van bewaard gebleven of gerestaureerde fachwerkhuizen behouden. De uit de middeleeuwen stammende verdedigingstoren van een oude burcht is de heuidige kerktoren.

Een goed doordachte grondprijspolitiek van de gemeente heeft in de laatzte jaren tot een meer dan gemiddelde toeloop van meer bewoners geleid. Daardoor is Hattorf tegenwoordig met een bevolking van ca. 4000 bewoners het grootste dorf van Nedersachsen. Het heeft een oppervlakte van ca. 30 vierkante kilometer.

Door de talrijke recreatiemogelijkheden zoals b.v. een verwarmd zwembad, een manege, een vliegveld vor zweefvliegen en nog veel meer, zoals een schitterende landschap met veel weiden en bossen is Hattorf een ideale omgeving om eens bij te komen of gewoon vakantie te genieten.
 
duits versie engels versie impressie